diumenge, 19 de març de 2017

CONFERÈNCIA D'OTMAN: L'AVIÓ

N'Otman ens va explicar la seva conferència sobre els avions. Aquest, és un tema que li agrada moltíssim i que ha volgut preparar per a explicar-nos. Aviat volarà per primer cop i està molt il·lusionat.

dimecres, 15 de març de 2017

TALLERS D'ÀFRICA

Aprofitant els tallers sobre el continent d'Àfrica, hem dedicat a classe unes activitats aprofitant a l'alumnat de la nostra classe que és d'algun país d'aquest continent, en aquest cas, alumnat marroquí o de família marroquina. És per això que hem pogut conèixer una mica més algunes de les seves tradicions:
  • La germana de Assma, na Sakina, ens va venir a explicar per quina raó empren el mocador algunes dones marroquines, els tipus de mocadors que hi ha, en quines ocasions l'empren i a partir de quan. D'altra banda ens va mostrar les tècniques per col·locar-lo.


  • N'Otman ens va explicar que em moltes ocasions mengen emprant les mans i ens va comentar per quines raons mengen amb la mà esquerra o amb la dreta, és a dir, el simbolisme que té fer-ho amb una o l'altra.
  • Salima i Omnia van realitzar la tècnica de la henna en les mans dels companys o companyes que van voler.

  • Mohamed ens va dur un pa marroquí que va fer la seva tia i al dia següent un crep típic marroquí per cadascú. Moltes gràcies!

Gràcies a tots i totes per participar!

CONFERÈNCIA DE SARAY: EL PATINAJE

Na Saray ens va presentar la conferència sobre "El patinaje". És una activitat extraescolar que practica i que li agrada molt. És per això que ha volgut compartir-ho amb nosaltres i aprofundir més en el tema. Dóna la casualitat que la seva àvia també practicava aquest esport, i és per això que ens va dur algunes fotografies antigues i el maillot que feia servir la seva àvia.
En va mostrar els seus patins de 4 rodes (dues davant i dues darrera". Vam aprendre sobre els seus orígens, els tipus de patins, les categories de participació, algunes figures, danses... i vam poder gaudir de dos vídeos. Na Saray també va comentar que és un esport en el qual poden practicar tant dones com homes indistintament.

RECOMACIÓ DE LLIBRES ÓLIVER

Óliver ens va recomanar el llibre de "Wiggeta y el antídoto secreto". Ens conta una mica de què tracta i diu que li ha agrada molt.
Sinopsi: "Ya los conocemos… Son Willy, Vegetta, Trotuman y Vakypandy. Los hemos visto combatir contra zombis, brujas y gigantes para proteger Pueblo y a sus habitantes. Después reconstruyeron su mundo y recuperaron la tranquilidad, tras enfrentar una nueva y extraña amenaza de la que, una vez más, salieron victoriosos.
Superado el terrible ataque del báculo dorado, la calma ha regresado a Pueblo. Sin embargo, no hay descanso para Willy, Vegetta, Vakypandy y Trotuman: los cuatro amigos se disponen a emprender una nueva aventura para evitar que el Libro de códigos caiga en manos de un líder ambicioso y cruel. El equipo, al que se incorporan en esta ocasión personajes de pasadas aventuras y otros que no conocíamos, se verá inmerso en la lucha secular que enfrenta al pueblo de las montañas contra el pueblo submarino. A través de un portal interdimensional accederán hasta Ciudad Imperio y a otros mundos en los que tendrán que superar todo tipo de pruebas, resolver complejos enigmas y enfrentarse a enemigos poderosos.
¿Regresarán con éxito también en esta ocasión?"

LA COEDUCACIÓ

Aquí teniu uns vídeos sobre la coeducació, un tema que tractarem pròximament.

dimarts, 7 de març de 2017

TALLERS D'ÀFRICA

Avui hem fet tallers d'Àfrica hi ho hem passat genial! Hem aprés sobre la seva cultura fent tallers de manualitats, de dansa i de percussió.

diumenge, 5 de març de 2017

LA CONFERENCIA DE SALIMA: MARRUECOS

La passada setmana na Salima ens va explicar la seva conferència. El tema escollit va ser Marroc. Sobre aquest país ens va explicar el tipus de govern que tenia, les comunitats autònomes que tenia, els menjars típics, la vestimenta per a cada ocasió... i ens va mostrar un ball típic en un vídeo. A continuació podeu tornar a veure-la.

RECOMANACIÓ DE LLIBRES: BIEL

En Biel ens ha recomanat un llibre "El cocodril d'en Gustau" de l'autora Gabriela Rubio.
Aquí teniu la sinopsi: Després de tants anys de jocs, la Croqueta ha acabat a les escombraries. La Marisa no pot creure que el seu cosí Gustau hagi permès que la seva mare llencés el cocodril de goma amb què han jugat tants cops. La nena insisteix una vegada i una altra que cal recuperar-lo, però ja no s’hi pot fer res. O sí? Potser, si parlen amb l’Home de les Escombraries... Serà tan perillós com diuen?
Biel ens recomanda que ens animem a llegir-lo!